Jadłospis

24.02-28.02

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :        Ogórkowa  – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Chili con carne  – 200g

Ryż -165 g

II ZESTAW: Kotlet ziemniaczany– 200g (1a)

Sos pieczarkowy  – 90ml (1a, 7)

Sur. Z białej kapusty z kukurydzą- 80 g (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


WTOREK

ZUPA : Jarzynowa - 300 ml( 1a,7,9)

I ZESTAW: Spaghetti  – 165g (1a)

Sos boloński– 170g (1a, 3, 6, 7, 9, 10)

Jabłko- 1 szt

II ZESTAW: Wieprzowe kuleczki  - 100g (1a, 3)

Sos pieczeniowy-90 ml (1a)

Ziemniaki -165 g

Sur. Selerowa – 80g

KOMPOT – 200ml


ŚRODA Barszcz czerwony – 300ml (1a, 6,7, 9,10)

I ZESTAW: Pierogi leniwe okraszane bułką tartą – 200g (1a, 3,7)

Sur z marchwi i ananasa– 80g (7)

II ZESTAW : Duszone gołąbki po hiszpańsku -80 g

Sos pomidorowy- 90 ml ( 1a,7)

Ziemniaki -165 g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


CZWARTEK

ZUPA: Krem brokułowy -300 ml(1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Kurczak pieczony - 80g

Ziemniaki-165 g

Sał. z buraczków i cebuli -80g

II ZESTAW: Befsztyk po poznańsku - 80g (1a, 3)

Ziemniaki-165 g

Sał. z buraczków i cebuli -80g

KOMPOT – 200ml


PIĄTEK

ZUPA : Grochowa  – 300ml (1a, 6,7, 9,1)

I ZESTAW: Pyzy drożdżowe – 90g (1a,3,7)

Koktajl truskawkowy – 100ml (7)

II ZESTAW: Placki ziemniaczane  - 150g (1a, 3)

Śmietana -30 ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


02.03 -06.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :           Grochowa  -300 ml (1a, 7,9)

I ZESTAW: Zapiekanka makaronowa z warzywami i boczkiem

(makaron, brokuły, marchew, boczek, ser żółty) -250g (1a, 6, 7,8,9,10)

Surówka z czerwonej i białej kapusty -80g (7, 10)

II ZESTAW: Kotlet z jajka z pietruszką -80g  (1a, 3)

Ziemniaki-200g

Marchew z groszkiem na ciepło-80 g (1a)

WODA Z CYTRYNĄ - 200ml

 

WTOREK

ZUPA :           Rosół z makaronem -300 ml (1a, 9)

I ZESTAW:  Kotlecik drobiowy panierowany - 80g (1a, 3)

Ziemniaki  -200g

Surówka z marchwi, jabłka i pora -80g (7)

II ZESTAW: Pieczeń z szynki - 80g w sosie - 90ml (1a,3,7,9)

Ziemniaki -200g

Surówka z marchwi, jabłka i pora -80g (7)

KOMPOT - 200ml

 

ŚRODA

ZUPA : Krupnik -300ml (1a, ,7,9)

I ZESTAW: Pyzy z mięsem - 200g (1a, )

Surówka z kiszonej kapusty i papryki -80g

II ZESTAW: Tortilla z warzywami i serem - 240g (1a, 7) + sos czosnkowy 30g (3, 7, 10)

Owoc- 1 szt

WODA Z CYTRYNĄ - 200ml

 

CZWARTEK

ZUPA :           Zupa z zielonego groszku - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW:    Nuggets drobiowe  -80g (1a, 3, 7, 6, 9,10)) + ketchup 30g

Ziemniaki -200g

Surówka z białej kapusty z kukurydzą  -80g (3, 7,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Chilli con carne - 150g (1a)

Ryż -180g

Surówka z białej kapusty z kukurydzą  -80g ( 3, 7,8, 9,10,11)

KOMPOT -200ml

 

PIĄTEK:

ZUPA :           Żurek -300ml (1a,6,7,9, 10)

I ZESTAW : Kopytka – 200g (1a,3) z okrasą -30g( boczek ) (1a, 6,7,9,10)

Buraczki zasmażane -80g (7)

Deser -1 szt

II ZESTAW: Gulasz z fasolki szparagowej, marchwi , kalafiora  i zielonego groszku-180g (1a)

Kasza bulgur -180g (1a)

Deser -1 szt

WODA Z CYTRYNĄ -200ml

 

09.03 -13.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :           Barszcz czerwony -300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Leczo warzywne z kiełbaską -180g ( 1a, 6, 7, 9,10)

Ziemniaki -200g

II ZESTAW: Risotto wegetariańskie (ryż, kukurydza, fasolka czerwona, groszek zielony) - 250g

Sos pomidorowy -90ml (1a,7)

WODA Z CYTRYNĄ -200ml

 

WTOREK

ZUPA :           Zupa koperkowa z zacierką -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kotlet zu-zu -80g (1a,3)

Ziemniaki -200g

Surówka z białej kapusty z marchewką -80g ( 3, 8, 9,10,11)

II ZESTAW: Kotlet wieprzowy siekany - 80g (1a, 3)

Ziemniaki -200g

Surówka z białej kapusty z marchewką -80g ( 3, 8, 9,10,11)

KOMPOT - 200ml

 

ŚRODA

ZUPA : Fasolowa -300ml (1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Pierogi ruskie okraszane cebulką -200g ( 1a, 7)

Śmietana -30ml (7)

II ZESTAW: Zapiekanka ziemniaczana z jajkiem i kiełbaską -250g( 3,6,9,10)

Surówka wielowarzywna  -80g (3, 8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ -200ml

 

CZWARTEK

ZUPA :           Zupa pomidorowa z ryżem -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kotlet schabowy -80g (1a, 3)

Ziemniaki -200g

Sałatka z czerwonej kapusty -80g ( 3, 8, 9,10,11)

II ZESTAW: Gulasz wieprzowy po czesku 170g (1a)

Knedliki -165g (1a)

Sałatka z czerwonej kapusty -80g ( 3, 8, 9,10,11)

KOMPOT (200ml)

 

PIĄTEK:

ZUPA :           Ogórkowa  -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Ryba panierowana - dorsz 80g (1a,3,4)

Ziemniaki -200g

Surówka z kalarepy z rodzynkami -80g ( 3,7, 8, 9,10,11)

II ZESTAW: Racuchy drożdżowe z jabłkami - 200g (1a,3,7)

Polewka jogurtowo-owocowa 50ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

16 .03 -20.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :        Kalafiorowa -300 ml  (1a,7,9)

I ZESTAW: Makaron Spaghetti carbonara - 380g (1a, 6, 7, 9,10 )

Surówka z białej kapusty, marchwi i brokuł - 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Jajko 1,5szt

w delikatnym sosie śmietankowo-chrzanowym -90ml (1a, 3)

Ziemniaczki puree - 200g

Surówka z białej kapusty, marchwi i brokuł - 80g (3,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

WTOREK

ZUPA : Krem z marchwi z makaronem -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kurczak Buffalo po amerykańsku (pałeczki drobiowe) - 80g

Ziemniaki -200g

Sałatka z buraczków – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Pulpety wieprzowe - 80g (1a,3)

Sos pieczeniowy - 90ml (1a,3,7,9)

Ziemniaki -200g

Sałatka z buraczków -80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

 

ŚRODA

ZUPA : Kapuśniak z kiszonej kapusty - 300ml (1a,6,9, 10)

I ZESTAW: Knedle z truskawkami – 5szt (1a,3,7) okraszane złocistą bułką tartą (1a)

II ZESTAW: Placki ziemniaczane – 150g (3)ze śmietaną – 30ml (3)

Deser - sałatka owocowa - 80g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

CZWARTEK

ZUPA :        Barszcz biały -300ml  (1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Danie chińskie  -170g (1a)

Ryż - 180g

II ZESTAW: Bitka wieprzowa – 80g w sosie pieczeniowym – 90ml (1a)

Kluseczki – 200g

Surówka z czerwonej kapusty – 80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

 

PIĄTEK:

ZUPA :        Krupnik - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Pierożki bambini ze słodkim serkiem - 200g (1a,7)

Owoc 1 szt

II ZESTAW: Gołąbek – 90g w sosie pomidorowym – 90ml (1a,7)

Ziemniaki – 200g

Owoc 1 szt

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

23.03 -27.03.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :        Jarzynowa - 300 ml  (1a,7,9)

I ZESTAW: Grecka zapiekanka „Pastycjo” (z makaronem, mięsem i warzywami) -300g (1a)

Surówka z marchewki - 80g ((3,7,8, 9,10,11))

II ZESTAW: Kaszotto z boczkiem i warzywami – 250g (1a, 3)

Surówka z marchewki - 80g (3,7,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

WTOREK

ZUPA : Rosół z makaronem -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Gulasz drobiowy - 170g (1a,3)

Ziemniaki -200g

Surówka colesław -80g(3,7,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Szoarma (kebab domowy z warzywami) - 170g (1a, 3)

Ryż -180g

KOMPOT – 200ml

 

ŚRODA

ZUPA : Grochowa - 300ml (1a, 6,9,10)

I ZESTAW: Pyzy drożdżowe 90g (1a)+ koktajl truskawkowy 100ml (7)

II ZESTAW: Naleśniki z mięsem i kapustą – 200g + ketchup 30g

Sałatka szwedzka – 80g (3,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

CZWARTEK

ZUPA :        Krem z zimowych warzyw  -300ml  (1a, 6,9,10)

I ZESTAW: Klopsiki szwedzkie (1a) – 80g w sosie - 90g (1a)

Kasza gryczana -180g

Buraczki zasmażane -80g

II ZESTAW: Kurczak pieczony – 80g

Ziemniaki – 200g

Buraczki zasmażane -80g

KOMPOT – 200ml

 

PIĄTEK:

ZUPA :        Z fasolki szparagowej -300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Łazanki z boczkiem - 250g (1a, 6, 9,10)

Deser

II ZESTAW: Paluszki rybne w chrupiącej panierce – mintaj – 80g (1a, 4)

Ziemniaki – 200g

Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami – 80g (3,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

30.03 -03.04. 2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :        Ziemniaczana - 300 ml  (1a,7,9)

I ZESTAW: Pierogi z mięsem a’la pielmieni - 200g (1a) okraszane

Sałatka z buraczków -80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Gołąbki po hiszpańsku - 80g (3)

Sos pomidorowy – 90ml (1a, 7)

Ziemniaki -200g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

WTOREK

ZUPA : Krem brokułowy - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Potrawka z kurczaka - 170g (1a,7)

Ziemniaki -200g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Schab -80g w sosie słodko-kwaśnym - 90g (1a, 3)

Ryż -180g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – 80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

 

ŚRODA

ZUPA : Żurek - 300ml (1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Naleśniki z serkiem waniliowym 240g( 1a, 7)

Polewa czekoladowa 30ml (3,6,7)

II ZESTAW: Penne z szynką w sosie śmietanowo-serowym – 280g (1a,7)

Surówka z rzepy, marchewki  i groszku zielonego – 80g (3,8, 9,10,11)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

 

CZWARTEK

ZUPA :        Ryż na rosole -300ml  (1a, 6,9,10)

I ZESTAW: Nuggets drobiowe – 80g (1a, 3, 7, 6, 9,10)

Ziemniaki -200g

Surówka z białej kapusty z kukurydzą – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Gulasz Strogonow – 170g (1a,7)

Ziemniaki – 200g

Surówka z białej kapusty z kukurydzą – 80g (3,8, 9,10,11)

KOMPOT – 200ml

 

PIĄTEK:

ZUPA :        Pomidorowa z makaronem - 300ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Pierogi leniwe okraszane złocistą bułką tartą - 200g (1a, 7)

Surówka z marchewki i brzoskwini – 80g (3,8, 9,10,11)

II ZESTAW: Kotlet z jajka z pietruszką – 80g (1a, 3)

Ziemniaki – 200g

Warzywa gotowane na parze – 80g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml



ALERGENY

1 Produkt zawiera gluten:

a) pszenny, b) żytni,

c) jęczmienny, d) owsiany, e) orkiszowy,

2 Produkt zawiera skorupiaki;

3 Produkt zawiera jaja;

4 Produkt zawiera ryby;

5 Produkt zawiera orzeszki ziemne;

6 Produkt zawiera soję;

7 Produkt zawiera mleko;

8 Produkt zawiera orzechy:

a) migdały, b) laskowe,

c) włoskie, d) nerkowca, e) pekan, f) brazylijskie,

g) pistacjowe, h) makadamia, i) Queensland;

9 Produkt zawiera seler;

10 Produkt zawiera gorczycę;

11 Produkt zawiera ziarna sezamu;

12 Produkt zawiera łubin;

13 Produkt zawiera mięczaki;

14 Produkt zawiera dwutlenek siarki;

Informujemy, że przedstawione informacje o substancjach alergennych w naszych produktach zostały przygotowane

na podstawie deklaracji naszych dostawców. Ponadto zwracamy uwagę, że w trakcie przygotowywania i wydawania produktów

może dojść do niezamierzonego przeniesienia składników alergennych pomiędzy produktami. W związku z tym nawet produkty,

w których substancje te oryginalnie, nie występują, mogą zawierać: zboża będące źródłem glutenu, nasiona sezamu, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, seler, gorczycę, łubin, dwutlenek siarki i siarczyny oraz ryby, mięczaki i skorupiaki.