Strona główna Stołówka - obiady

Opłaty - obiady

OPŁATY ZA OBIADY

ABONAMENTOWE DLA DZIECI:

CAŁY ZESTAW 12 DNI * 8,50 ZŁ = 102,00 zł

II DANIE 12 DNI * 8,00 ZŁ =  96,00 zł

ZUPA 12 DNI * 3,00 ZŁ =  36,00 zł


INDYWIDUALNE DLA DZIECI:

CAŁY ZESTAW = 10,00 zł

II DANIE = 9,00 zł

ZUPA = 3,00 zł

 

ABONAMENTOWE DLA KONSUMENTÓW Z ZEWNĄTRZ:

CAŁY ZESTAW = 10,00 zł

II DANIE = 9,00 zł

ZUPA = 3,00 zł


INDYWIDUALNE DLA KONSUMENTÓW Z ZEWNĄTRZ:

CAŁY ZESTAW = 12,00 zł

II DANIE = 11,00 zł

ZUPA = 3,00 zł

 

ODPISY I ZWROTY GOTÓWKI ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY BĘDĄ UWZGLĘDNIANE JEDYNIE W PRZYPADKU POWIADOMIENIA PRACOWNIKA STOŁÓWKI BĄDŹ ZGŁOSZENIA W BIURZE FIRMY POD NR TEL. 77 457 30 14 Z JEDNODNIOWYM WYPRZEDZENIEM. OBIAD NIEPODLEGAJĄCY ODPISOWI (NIEZGŁOSZONY LUB ZGŁOSZONY W DNIU NIEOBECNOŚCI) JEST DO ODBIORU W STOŁÓWCE W CZASIE GODZIN WYDAWANIA OBIADÓW, JEST MOŻLIWOŚĆ ZABRANIA OBIADU NA WYNOS W JEDNORAZOWYCH OPAKOWANIACH – PŁATNE 1 ZŁ.

OBIADY JEDNORAZOWE PŁATNE W MIEJSCU WYDAWANIA POSIŁKÓW, ZAPOTRZEBOWANIE NA OBIAD NALEŻY ZGŁOSIĆ W POPRZEDNIM DNIU ROBOCZYM POD NR TEL. 77 457 30 14

 

ANDRZEJ MARCINIAK - PRODUKCJA GARMAŻERKI

UL. SZ. KOSZYKA 21, 45-720 OPOLE

TELEFON KONTAKTOWY: (77) 457-30-14 (OD PON. DO PT. W GODZ. 06.00 - 14.00)

 

Jadłospis

07.01-10.01.2020

WTOREK

ZUPA :           Koperkowa z zacierką  – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Spaghetti  – 165g (1a)

Sos boloński– 170g (1a, 3, 6, 7, 9, 10)

II ZESTAW – Kotlet mielony-80g (1a,3)

Ziemniaki  – 165g

Surówka z białej kapusty -80g (1a)

KOMPOT  – 200ml


ŚRODA

ZUPA : Kapuśniak z białej kapusty – 300ml (1a, 6, 7, 9, 10)

I ZESTAW: Pierogi z mięsem okraszane cebulką – 5 szt (1a )

Surówka wielowarzywna -80 g

II ZESTAW: Jajko gotowane 1,5 sztuki  ( 3)

Sos koperkowy-90 ml (1a,3, 7,9)

Ziemniaki-165g

Fasolka szparagowa z wody-80 g(1a)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


CZWARTEK :

ZUPA :           Barszcz czerwony -300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Kotlet drobiowy panierowany – 80g (1a, 3)

Ziemniaki – 165g

Sur. colesław – 80g (7)

II ZESTAW: Gulasz stogonow – 170g (1a, 7)

Kasza bulgur – 165g (1 a)

Sałata z buraczków -80 g

KOMPOT – 200ml


PIĄTEK

ZUPA :           Ogórkowa - 300 ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Chilli con carne – 200g (1a)

Ryż – 150g

II ZESTAW: Racuchy drożdżowe – 200g (1a, 3, 7)

Polewa owocowo-śmietanowa- 50ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

13.01-17.01

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :           Jarzynowa – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Łazanki z boczkiem i kiełbaską – 250g ( 1a, 6, 9)

Deser 1 szt

II ZESTAW: Ryż zapiekany z jabłkami prażonymi– 200g (7)

Polewa jogurtowo-śmietanowa – 100ml (7)

Deser 1 szt

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


WTOREK

ZUPA : Krem z marchwi- 300 ml( 1a,7,9)

I ZESTAW: Polędwiczka drobiowa – 80g

Sos koperkowy – 90ml (1a, 7)

Ziemniaki – 165g

Buraczki zasmażane – 80g (1a, 7)

II ZESTAW: Befsztyk po poznańsku – 80g (1a, 3)

Ziemniaki – 165g

Czerwona kapusta z jabłkiem – 80g

KOMPOT – 200ml


ŚRODA Grochowa prymusa – 300ml (1a, 6,7, 9,10)

I ZESTAW: Pierogi leniwe okraszane bułką tartą – 200g (3,7)

Sur z marchwi i jabłka– 80g (7)

II ZESTAW: Zapiekanka ziemniaczana – 200g ( 1a, 3, 6, 7, 9,10)

Sur z białej kapusty z koperkiem – 80g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


CZWARTEK

ZUPA: Kalafiorowa -300 ml(1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Danie chińskie - 320g ( kurczak z warzywami)

Ryż-165 g

II ZESTAW: Pulpety - 80g (1a, 3)

Sos  – 90g (1a, 7)

Kopytka -200g (1a, 3)

Surówka  z marchewki z papryką -80g

KOMPOT – 200ml


PIĄTEK

ZUPA : Kapuśniak z kiszonej kapusty  – 300ml (1a, 6,7, 9,1)

I ZESTAW: Pyzy drożdżowe – 90g (1a,3,7)

Koktajl truskawkowy – 100ml (7)

II ZESTAW: Placki ziemniaczane  - 150g (1a, 3)

Śmietana -30 ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

20.01-24.01


PONIEDZIAŁEK

ZUPA :          Krem brokułowy -300 ml (1a, 7,9)

IZESTAW: Zapiekanka włoska -200g( 1a, 3, 6, 7, 9,10)

Surówka colesław-80 g(  7)

II ZESTAW: Kotlet z jaj- 80g (1a, 3)

Ziemniaki-165 g

Marchew z groszkiem zasmażana -80 g (1a)


WTOREK

ZUPA: Pomidorowa z ryżem- 300 ml (1a, 7,9)

I ZESTAW:   Nuggets drobiowe -80 g( 1a, 3,7,9)

Sos czosnkowy- 30 ml(7)

Ziemniaki -165g

Surówka z kapusty pekińskiej -80 g

II ZESTAW: Gulasz wp  - 170g (1a, 3)

Makaron -165g (1a)

Sur. Z ogórka kiszonego i marchewki  -80g (1a, 3, 7, 9,10)

KOMPOT – 200ml


ŚRODA

ZUPA : Ogórkowa-300 ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Duszone gołąbki po hiszpańsku – 80g (3)

Sos pomidorowy – 90ml  (1a)

Ziemniaki – 165g

II ZESTAW: Pyzy z mięsem– 200g (1a,3)

Sur. Z białej kapusty z kukurydzą-80g ( 3, 7,10)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


CZWARTEK

ZUPA : Rosół z makaronem - 300 ml (1a, 9)

I ZESTAW: Piersi kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych – 80g(1a, 3)

Ziemniaki – 165g

Sałatka z buraczków i jabłka – 80g

II ZESTAW: Udziki/pałki– 80 g

Ziemniaki – 165g (1a, 3, 7)

Sałatka z buraczków i jabłka  – 80g

KOMPOT – 200ml


PIĄTEK:

ZUPA :         Krupnik – 300ml (1c, 7,9)

I ZESTAW: Filet z dorsza w cieście pietruszkowym -80 g ( 4, 7)

Ziemniaki – 165g

Sur. z kapusty kiszonej i marchewki – 80g

II ZESTAW: Naleśniki z serkiem waniliowym  - 240 g (1a, 3,7)

Polewa czekoladowa -30 ml (3, 6,7)

Owoc

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

27.01-31.01

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :         Barszcz czerwony -300 ml (1a, 7,9)

I ZESTAW: Spaghetti  – 165g (1a)

Sos boloński– 170g (1a, 3, 6, 7, 9, 10)

Jabłko- 1 szt

II ZESTAW: Bigos– 200g ( 1a,  6, 7, 9,10)

Ziemniaki- 165 g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


WTOREK

ZUPA : Z zielonego groszku -300 ml

I ZESTAW: Kotlet schabowy  – 80g

Ziemniaki – 165g

Kapusta biała zasmażana  – 80g (1a, )

II ZESTAW: Pieczeń wp. – 80g w sosie 90 ml(1a,7)

Kasza jęczmienna  – 165g ( 1c)

Surówka  selerowa  – 80g

KOMPOT – 200ml


ŚRODA Fasolowa – 300ml (1a, 6,7, 9,10)

I ZESTAW: Pierog ruskie okraszane cebulką– 200g (1a,7)

Śmietana – 30 ml (7)

II ZESTAW: Leczo warzywne z kiełbaską  – 200g ( 1a, 3, 6, 7, 9,10)

Ziemniaki-165 g

Deser 1 szt

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml


CZWARTEK

ZUPA: Z fasolki szparagowej  -300 ml(1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Makaron – 165 g(1a)

Sos carbonara z kawałkami kurczaka -170 g (1a, 7)

Surówka z czerwonej i białej kapusty-80 g(7,10)

II ZESTAW: Kotlet drobiowy zuz-zu - 80g (1a, 3)

Ziemniaki -165 g

Surówka z marchwi i brzoskwini -80g

KOMPOT – 200ml


PIĄTEK

ZUPA : Żurek  – 300ml (1a, 6,7, 9,1)

I ZESTAW: Kopytka -200 g(1a, 3)

Surówka wielowarzywna -80 g

II ZESTAW: Risotto wegetariańskie -200 g (ryż, kukurydza,fasolka czerwona, groszek konserwowy)

Sos pomidorowy  -90 ml (1a,7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

ALERGENY

1 Produkt zawiera gluten:

a) pszenny, b) żytni,

c) jęczmienny, d) owsiany, e) orkiszowy,

2 Produkt zawiera skorupiaki;

3 Produkt zawiera jaja;

4 Produkt zawiera ryby;

5 Produkt zawiera orzeszki ziemne;

6 Produkt zawiera soję;

7 Produkt zawiera mleko;

8 Produkt zawiera orzechy:

a) migdały, b) laskowe,

c) włoskie, d) nerkowca, e) pekan, f) brazylijskie,

g) pistacjowe, h) makadamia, i) Queensland;

9 Produkt zawiera seler;

10 Produkt zawiera gorczycę;

11 Produkt zawiera ziarna sezamu;

12 Produkt zawiera łubin;

13 Produkt zawiera mięczaki;

14 Produkt zawiera dwutlenek siarki;

Informujemy, że przedstawione informacje o substancjach alergennych w naszych produktach zostały przygotowane na podstawie deklaracji naszych dostawców. Ponadto zwracamy uwagę, że w trakcie przygotowywania i wydawania produktów może dojść do niezamierzonego przeniesienia składników alergennych pomiędzy produktami. W związku z tym nawet produkty, w których substancje te oryginalnie, nie występują, mogą zawierać: zboża będące źródłem glutenu, nasiona sezamu, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, seler, gorczycę, łubin, dwutlenek siarki i siarczyny oraz ryby, mięczaki i skorupiaki.